Arnhem Noord
bolletjes

Arnhem noord kenmerkt zich door de vele trekpleisters

Arnhem Noord

Sint Marten / Sonsbeek | Willemsen makelaar Arnhem

Dé creatieve levensader
van de stad

Willemsen makelaars

De geschiedenis van het noordelijke deel van Arnhem gaat al ver terug. Rond de 10e eeuw ontwikkelde Arnhem Noord zich rondom de beroemde St. Jansbeek. Dit was dé levensader van de stad. De beek diende niet alleen als watervoorziening maar zorgde ook voor de aandrijving van de molens. De St. Jansbeek was van groot belang voor de ontwikkeling en de groei van Arnhem Noord.

Diverse wijken als het modieuze Klarendal, het Spijkerkwartier of St. Marten sieren het noordelijke deel van de stad. Alle wijken hebben een eigen karakter met verscheidene woonstijlen. Het gebied kenmerkt en onderscheidt zich door de vele groene parken en toeristische trekpleisters als het Nederlands Openluchtmuseum, Burgers Zoo en het Modekwartier. Ook aan speeltuinen – als de Leuke Linde, sportfaciliteiten en basis- en voortgezet onderwijs geen gebrek.

Arnhem Noord wordt ook wel het creatieve hart genoemd. Het is de plek van kunst, mode en ArtEZ hogeschool voor de kunsten. In de zomer vinden er dan ook regelmatig terugkerende evenementen plaats als Hoogte 80 festival en de Nacht van de Mode. Met haar centrale ligging is het noordelijke stadsdeel voor iedereen bereikbaar en toegankelijk. Voor zowel ov-reizigers als automobilisten.

bolletjes

ILKA ZEGT

"In Arnhem Noord vindt u niet alleen creativiteit, maar ook veel natuur. Volg eens de St. Jansbeek vanaf de bron door de wijk heen."

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of ons beschikbare aanbod? Of wil u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?

Ilka Drenth makelaar Klarendal | Willemsen makelaar Arnhem Geitenkamp | Willemsen makelaar Arnhem