Beschikbaar

Haagweg 1

Huurprijs € 3.900 P/M

 • ca. 1.381 m2
geen

Omschrijving

Algemeen:
De regio West-Brabant neemt in het licht van de toenemende internationalisering en de zwaartepuntverschuiving van zakencentra naar het zuiden voor de nationale economie een strategische positie in. De stad Breda met circa 180.000 inwoners en een verzorgingsgebeid van circa 385.000 inwoners vervult hierbij een cruciale rol. De gunstige ligging ten opzichte van de mainpoints Rotterdam en Antwerpen is een gegeven: van essentieel belang is de infrastructuur die Breda met de diverse markten verbindt.

ANNAstede is een bijzonder gebouw. In deze neogotische basiliek uit 1905 van Architect Cuijpers zijn in 2002 kantoorruimtes gerealiseerd naar een ontwerp van Architectenbureau Oomen.…

Algemeen:
De regio West-Brabant neemt in het licht van de toenemende internationalisering en de zwaartepuntverschuiving van zakencentra naar het zuiden voor de nationale economie een strategische positie in. De stad Breda met circa 180.000 inwoners en een verzorgingsgebeid van circa 385.000 inwoners vervult hierbij een cruciale rol. De gunstige ligging ten opzichte van de mainpoints Rotterdam en Antwerpen is een gegeven: van essentieel belang is de infrastructuur die Breda met de diverse markten verbindt.

ANNAstede is een bijzonder gebouw. In deze neogotische basiliek uit 1905 van Architect Cuijpers zijn in 2002 kantoorruimtes gerealiseerd naar een ontwerp van Architectenbureau Oomen. De aanpassing tot kantoorruimte is zodanig uitgevoerd dat door het gefilterde daglicht, de decoraties en de prachtige ruimte overal kan worden beleefd. Door de toepassing van het vele glas is de oorspronkelijke ruimte nauwelijks aangetast en zijn overal bijzondere details en ornamenten zichtbaar. Hierdoor is een markante en inspirerende werkomgeving gerealiseerd en kan kantoor gehouden worden tussen glas-in-lood ramen en marmeren pilaren.

De wijze waarop en de zorg waarmee met de bestaande kwaliteiten van het rijksmonument is omgegaan, maken het project uniek. Het voorzieningenniveau is aangepast aan de eisen die aan een luxe kantoorruimte gesteld mogen worden.

Ligging en bereikbaarheid:
ANNAstede is gelegen aan de Haagweg op de hoek van de Weerijssingel, een markant punt, nabij het centrum van Breda. In de directe omgeving zijn diverse speciaalzaken en horecagelegenheden te vinden. Via de Haagweg en Ettensebaan is de A16 binnen enkele minuten bereikbaar. Voor de deur bevindt zich een bushalte en het centraal station is op ongeveer 15 minuten loopafstand.

Oppervlakte:
Aan de voorzijde bevindt zich op de begane grond de voormalige doopkapel, voorzien van glas-in-lood ramen. Deze zelfstandige ruimte met pantry, wordt in combinatie met het balkon verhuurd. Totaal ca. 112 m² ( ca. 81 m² + ca. 31 m² verkeersruimte) en 2 parkeerplaatsen. Het balkon met doopkapel is verhuurd.

Op de begane grond is de ruimte Sacristie van totaal ca. 450 m² (ca. 325 m² + ca. 152 m² verkeersruimte) + 7 parkeerplaatsen. VERHUURD
- De Biechtstoel ca. 184 m² (ca. 133 m² + ca 51 m² verkeersruimte) + 3 parkeerplaatsen. De Biechtstoel inclusief 3 parkeerplaatsen is verhuurd aan N.V.
Monumenten Fonds Brabant voor eigen gebruik.
- Koor ca. 223 m² (ca. 161 m² + ca. 62 m² verkeersruimte) + 4 parkeerplaatsen is verhuurd aan N.V. Monumenten Fonds Brabant voor eigen gebruik.

De eerste verdieping is gedeeltelijk verhuurd.
De totale oppervlakte van de eerste
verdieping bedraagt ca. 815 m² (ca. 589 m² kantoorruimte + ca. 226 m² verkeersruimte).
- Basilica ca. 360 m² (ca. 260 m² + ca. 100 m² verkeersruimte) + 6 parkeerplaatsen is verhuurd.
- Baldakijn ca. 169 m² (ca. 122 m² + ca. 47 m² verkeersruimte) + 3 parkeerplaatsen is verhuurd.
- Het Kapiteel ca. 286 m² (ca. 207 m² + ca. 79 m² verkeersruimte) + 5 parkeerplaatsen is voor verhuur beschikbaar.

De tweede verdieping heeft een totale oppervlakte van ca. 435 m² (ca. 311 m² kantoorruimte + ca. 119 m² verkeersruimte).
- Kansel ca 92 m² (ca. 68 m² + ca. 24 m² verkeersruimte) inclusief 2 parkeerplaatsen is voor verhuur beschikbaar.
- Arcade ca. 170 m² (ca. 123 m² + ca. 47 m² verkeersruimte) + 3 parkeerplaatsen is voor verhuur beschikbaar.
- Transept ca. 96 m² (ca. 69 m² + ca. 27 m² verkeersruimte)+ 2 parkeerplaatsen is voor verhuur beschikbaar.
- Oksaal ca. 72 m² (ca. 51 m² + ca. 21 m² verkeersruimte) + 1 parkeerplaats is voor verhuur beschikbaar.

De derde verdieping is de ruimte Schip/Narthex beschikbaar voor de verhuur, deze ligt direct onder de gewelven en beschikt over een eigen toiletgroep en pantry. Dit betreft totaal 475 m² (ca. 343 m² + ca. 132 m² verkeersruimte) + 10 parkeerplaatsen.

Huurprijs:
De huurprijs bedraagt € 115,-- per m² per jaar exclusief BTW en servicekosten.

Parkeren:
Bij het object bevinden zich op eigen terrein 49 parkeerplaatsen die naar rato van de gehuurde oppervlakte zijn verdeeld. Het terrein wordt afgesloten met een slagboom. De huurprijs voor een extra parkeerplaats bedraagt € 650,-- per jaar exclusief BTW. Ook in de directe omgeving van het gebouw is parkeergelegenheid voorhanden.

Indexering:
Jaarlijkse indexering voor het eerst één jaar na huuringangsdatum op basis van de Consumenten Prijs Index Alle Huishoudens (2015=100) samengesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Servicekosten:
De servicekosten bedragen € 55,-- per m² per jaar excl. BTW als voorschot op de werkelijk gemaakte kosten.

Opleveringsdatum:
De oplevering geschiedt in onderling overleg.

Huurperiode:
De huurperiode bedraagt 5 jaar plus 5 optiejaren.

Contract:
Standaard R.O.Z. contract.

Voorzieningen:
- Systeemplafonds met geïntegreerde verlichtingsarmaturen; op locaties waar geen systeemplafond is aangebracht zijn vrij hangende armaturen aangebracht;
- Topkoeling en luchtverwarming geïntegreerd met een meervoudig ventilatiesysteem in systeemplafond; op locaties waar geen systeemplafond aanwezig is zijn vrij hangende roosters aangebracht;
- Vloerverwarming voor alle bouwlagen;
- Liftinstallatie voor het bereiken van de begane grond, 1e- en 2e verdieping (8 pers; circa 630 kg);
- Intercom vanaf de hoofdentree naar alle kantoorunits;
- Transparante glazen wanden;
- Per unit aansluitpunten voor pantry en datacommunicatie;
- Elke kantoorunit beschikt over eigen toiletruimte, hoogwaardig afgewerkt;
- Spectaculaire royale ontvangst/entree ruimte voor in de kerk met dankzij de vide zicht op de voorzijde van de kantoren;
- Brandslanghaspels, noodverlichting, ontruimingsinstallatie en een sprinklerinstallatie geheel conform de brandweervoorschriften;
- Kabelgoten ten behoeve van elektra- en datacommunicatie bevinden zich boven de systeemplafonds en/of in de dekvloer middels vloerroosters;
- 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s (“love to load”).

Zekerheidsstelling:
Bankgarantie ter hoogte van drie maanden huur inclusief servicekosten en BTW.

Huurbetaling:
Huurbetaling per kwartaal vooruit door middel van een automatische incasso.

Voorbehoud:
Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar.

BTW:
Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Alle door ons verstrekte informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend bestemd voor geadresseerde. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Lees verder

Kenmerken

Overdracht

 • Status Beschikbaar
 • Huurprijs € 3.900,- per maand
 • Servicekosten € 55,- per vierkante meters per jaar

Bouwvorm & onderhoud

 • Hoofdfunctie Kantoorruimte
 • Soort bouw Bestaande bouw

Indeling

 • Oppervlakte kantoor ca. 1381 m2

Parkeergelegenheid

 • Parkeerfaciliteiten 25 niet overdekte parkeerplaatsen

Overig

 • Onderhoud binnen Goed tot uitstekend
 • Onderhoud buiten Goed tot uitstekend

Media

Informatie over de buurt

Burgerlijke staat

Gehuwd
Ongehuwd
Gescheiden
Verweduwd
 • Gehuwd
 • Ongehuwd
 • Gescheiden
 • Verweduwd

Leeftijd in gemeente

0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar

Leeftijd buurtbewoners

0 - 15 jaar
15 - 25 jaar
25-45 jaar
45 - 65 jaar
65+ jaar
 • 0 - 15 jaar
 • 15 - 25 jaar
 • 25 - 45 jaar
 • 45 - 65 jaar
 • 65+ jaar

In de buurt

Filter

   bolletjes

   WILLEMSEN MAKELAARS ZOEKT VOOR U

   Maak een zoekopdracht aan

   Willemsen makelaars | Aankoop | Huis kopen