Spijkerkwartier | Willemsen makelaar Arnhem
bolletjes

De plek waar menig Arnhemmer zich thuis voelt

Spijkerkwartier

Spijkerkwartier | Willemsen makelaar Arnhem Spijkerkwartier | Willemsen makelaar Arnhem Spijkerkwartier | Willemsen makelaar Arnhem

Populaire signatuurwijk
in hartje Arnhem

Willemsen makelaars

Vroeger een gewilde plek, nu nog steeds een gewilde plek. Het Spijkerkwartier is een zeer populaire wijk waar menig Arnhemmer zich thuis voelt. De eerste ontwerpen van de wijk zijn ontworpen door stadsarchitect Heuvelink. Het is dan ook mede aan hem te danken dat deze wijk haar signatuur uitstraalt. De vele karakteristieke, monumentale herenhuizen, vooral gebouwd in de eclectische bouwstijl, sieren de straten. Sinds 2007 is de wijk zelfs aangewezen als een van rijkswege beschermd stadsgezicht.

Het Spijkerkwartier grenst in het noordoosten direct aan het centrum en telt drie buurten: de Hommelsestraat en omgeving, de Spijkerbuurt en de Boulevardwijk. Dankzij de sfeer, gezelligheid en eigenheid is het een geliefde plek om te wonen én werken. Veel horecaondernemingen hebben zich dan ook in de markante straten gevestigd. De Steenstraat is hier een goed voorbeeld van en is een van de bekendste wegen van de stad.

De Boulevardwijk, onderdeel van het Spijkerkwartier, is te herkennen aan haar brede straten en fraaie herenhuizen. Een rustige wijk, maar waar het bruisende leven op loopafstand is. Ook voor het groen zit u hier goed: de wijk kent namelijk vele verborgen stadstuinen waar u even kunt wegdromen en die zeker een bezoek waard zijn.

bolletjes

MAARTEN H ZEGT

"Prachtige karakteristieke wijk om doorheen te lopen en de stadstuinen te ontdekken."

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of ons beschikbare aanbod? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?

Spijkerkwartier | Willemsen makelaar Arnhem