Velperweg | Willemsen makelaar Arnhem
bolletjes

Alle omliggende buurten hebben een uniek karakter

Velperweg

Velperweg | Willemsen makelaar Arnhem Velperweg | Willemsen makelaar Arnhem Velperweg | Willemsen makelaar Arnhem

Karakteristieke wijk met historische trekpleisters

Willemsen makelaars

De Velperweg is het hart van de wijk. Rondom deze verbindende weg zijn een groot aantal buurten ontstaan die allen een eigen, uniek karakter hebben. Wijken als Molenbeke, Plattenburg, Angerenstein en de Paasberg vormen gezamenlijk een prachtige omgeving voor liefhebbers van authentieke panden. Molenbeke is een klein, ruim opgezette jaren ’30 buurt op loopafstand van onder andere de Steenstraat. In de wijk zijn niet alleen ruime eengezinswoningen en villa’s te vinden, maar ook enkele jaren ’50 flats. Ook op de Paasberg vindt men dergelijke woningen.

Wat de wijk zo bijzonder maakt, zijn de diverse trekpleisters als park Angerenstein, het wijnmuseum en Bronbeek. Het tehuis is vandaag de dag een verzorgingstehuis voor maximaal 50 oud-militairen van het Nederlandse leger. Regelmatig vinden er op het terrein van Bronbeek festiviteiten plaats voor jong en oud. Wijnmuseum Robbers en van den Hoogen is een ware attractie voor iedereen die meer kennis wil opdoen over wijn en de geschiedenis van het wijnhuis.

Ook als het gaat om voorzieningen zit u hier goed. In deze wijk zijn een groot aantal scholen, winkels, horecagelegenheden en sportplekken te vinden. Aan de Vosdijk ligt tennisvereniging ALTB en ook diverse sportscholen zijn nabij.

bolletjes

PAUL ZEGT

"Wat weinig mensen weten is dat Arnhem een eigen park Sacre Coeur heeft. Een prachtig park die zeker de moeite waard is om doorheen te wandelen.” "

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of ons beschikbare aanbod? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?

Velperweg | Willemsen makelaar Arnhem