Malburgen | Willemsen makelaar Arnhem
bolletjes

Een multiculturele wijk

Malburgen-West / Malburgen-Oost

Malburgen | Willemsen makelaar Arnhem Arnhem Zuid | Willemsen makelaars Arnhem Arnhem Zuid | Willemsen makelaars Arnhem

Uitkijken over de uiterwaarden en de Rijn

Willemsen makelaars

Malburgen-west is een bijzondere tuinwijk. Na de oorlog werden de eerste stenen gelegd welke de basis vormen voor de diverse wijken: Malburgen Oost (noord), Malburgen Oost (zuid) en Malburgen West. Aan de wijkgrens liggen de groene uiterwaarden en het natuurgebied Meinerswijk. Afgelopen jaren is de wijk volop onder handen genomen waardoor een aantal naoorlogse huizen in ere zijn hersteld of plaats hebben gemaakt voor nieuwbouw.

Malburgen-Oost bestaat overwegend uit jaren ’30 woningen en heeft een nieuw gezicht gekregen dankzij het project ’Wonen aan de dijk’. Prachtige woningen waarbij u uitkijkt over de uiterwaarden, de Rijn en Arnhem Noord. Vanuit Malburgen loopt u zo richting de stad, het natuurgebied in en ook Huissen ligt nabij.

Het winkelcentrum Kruidenhof vormt het hart van de wijk waar iedereen terecht kan voor zijn of haar dagelijkse benodigdheden. Het winkelcentrum is gelegen aan de Huissensestraat. Hier ligt ook het medisch centrum waar diverse huisartsen, een apotheek en andere hulpverlening te vinden is. In het multifunctionele centrum De Spil zijn voorzieningen zoals scholen, sportfaciliteiten en een kinderopvang gehuisvest. Gelegen naast de prachtige uiterwaarden. De wijk is goed bereikbaar via uitvalswegen als de N325.

bolletjes

CHANTAL ZEGT

"Afgelopen jaren is de wijk volop onder handen genomen waardoor een aantal naoorlogse huizen in ere zijn hersteld of plaats hebben gemaakt voor nieuwbouw. Klimcentrum Rijnboulder en Grand Café La Rocca in de oude Rijnhal zijn zeker een aanrader in deze wijk."

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of ons beschikbare aanbod? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?

Malburgen | Willemsen makelaar Arnhem Malburgen | Willemsen makelaar Arnhem