Arnhem Zuid | Willemsen makelaars Arnhem
bolletjes

Een groene, bruisende omgeving

Arnhem Zuid

Arnhem Zuid | Willemsen makelaars Arnhem Arnhem Zuid | Willemsen makelaars Arnhem Arnhem Zuid | Willemsen makelaars Arnhem

De andere kant
van de Rijn

Willemsen makelaars

Ruim zeventig jaar geleden werden er grootste plannen gemaakt voor de ‘andere kant van de Rijn’. De toenmalige burgemeester wilde dat de zuidkant een rustige, groene wijk zou worden. Door de jaren heen ontstonden er echter andere ideeën en het stadsdeel begon te groeien. Er kwamen steeds meer wijken bij. Zo zagen Immerloo en het Duifje als een van de eerste wijken het licht. Hier werden veelal rijtjeshuizen en grote galerijflats gebouwd. Een aantal jaar later kwamen ook de luxere woningen en eengezinswoningen tot stand in de wijken Holthuizen en Vredenburg/Kronenburg. Schuytgraaf is de laatste wijk die in Arnhem Zuid en als VINEX wijk is gebouwd. De wijk kent een grote diversiteit aan huur- en koopwoningen.

Arnhem Zuid ligt zoals de naam al doet vermoeden, ten zuiden van de Rijn. Zuid staat bekend om het Gelredome – waar jaarlijks grote evenementen worden gehouden, de Decathlon, winkelcentrum Kronenburg en de woonboulevard. Maar ook om haar natuur. Voor iedereen die graag zijn of haar hart ophaalt in de natuur: Stadsblokken-Meinerswijk is een prachtig uiterwaardengebied waar men diverse wandel-, hardloop- of fietsroutes kan volgen. Een gebied waar natuur, recreatie, cultuur en wonen centraal staan.

Het stadsdeel is vanuit noord eenvoudig te bereiken via de John Frost en Nelson Mandela brug. Ook andere belangrijke uitvalswegen als de N325 en N837 grenzen aan Arnhem Zuid.

bolletjes

NICOLE ZEGT

"Niet alleen Arnhem-Noord kent veel groen, ook Arnhem-Zuid heeft prachtige natuurgebieden waar men volop kan recreëren."

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of ons beschikbare aanbod? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?

Rijkerswoerd | Willemsen makelaar Arnhem