bolletjes

Unieke woonkansen

Landelijk wonen middenin de stad

bolletjes

ELDERHOFSEWEG ARNHEM

Prachtig wonen

Het heeft een rijke geschiedenis, ligt op een prachtige groene plek én biedt volop kansen voor uitbreiding. We hebben het over de voormalig Stoeterij aan de Elderhofseweg in Arnhem. Dit prachtige ‘landgoed’ bestaat uit diverse gebouwen met maar liefst vier afzonderlijke woonbestemmingen en biedt een unieke kans voor projectontwikkeling. Realiseer hier een woonomgeving in de breedste zin van het woord. Elke vorm van wonen is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan royale stadsboerderijen, een zorginstelling of een woongemeenschap.

Een bijzondere plek met geschiedenis

bolletjes

Omstreeks 1813 werden de eerste stenen van de prachtige panden gelegd. In 1832 werd de Stoeterij eigendom van H.C.J. baron van Heeckeren van Enghuizen, destijds eigenaar van landgoed Sonsbeek in Arnhem.

De eeuwenoude boerderij bestaat uit een perceel van circa 7.370 m2, compleet met boomgaard, paardenbak, loopweide en royale tuin. De vijf afzonderlijke gebouwen omvatten o.a. een karakteristiek voorhuis, een statige paardenstal en een charmant bakhuisje, compleet met originele details.

 

Decennialang werden er op het grondgebied paarden gefokt. Eén van de voormalig eigenaren van de stoeterij won dan ook internationale paarden-renwedstrijden. Hoewel Arnhem in de loop van de jaren sterk is veranderd, is de Stoeterij nog steeds omgeven door een tijdloze oase van rust en groen. U woont hier straks midden in de natuur op 10 minuten afstand van het centrum van Arnhem.

Bijzondere woonruimtes met veel mogelijkheden

Woning 1: de voormalige paardenstal: 165 + 120 m²

Woning 2: de grote schuur: 280 m²

Woning 3: het deel: 495 m²

Woning 4: het voorhuis: 200 m²

 

 

Unieke woonkansen

Willemsen makelaars

In 2018 werd de bestemming van het agrarische terrein – aangepast naar ‘wonen’. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid tot het creëren van vier onafhankelijke wooneenheden. Allen met een uniek en eigen karakter. U kunt de woning-studio of woningen verbouwen naar wens. De panden hebben geen monumentale status en er is in het gebied geen welstand-toetsing. Hierdoor ontstaan er unieke kansen voor deze prachtige gebouwen. De Elderhofseweg bestaat uit nummer 28 + 30.

Heeft u altijd al de droom gehad om met uw familie of vrienden dicht bij elkaar te wonen? Of bent u op zoek naar een groene locatie om duurzaam en zelfvoorzienend te wonen? Dan biedt dit ‘landgoed’ aan de Elderhofseweg u deze mogelijkheid. Ontwerp en verbouw de authentieke panden tot vier prachtige eigentijdse woningen. Of creëer er een uniek woongemeenschap of zorginstelling.

Al decennia lang siert de boerderij de Elderhofseweg en biedt het grote perceel vele mogelijkheden. De stoeterij is niet alleen een bijzondere plek met geschiedenis, het is ook een fantastische uitvalsbasis om te wonen. En daar komt Willemsen makelaars om de hoek kijken.

Interesse?

Ziet u het buitengewone potentieel van dit terrein en de opstallen? Willemsen makelaars helpt u graag verder. De Stoeterij heeft een vanaf prijs van € 1.750.000,- k.k. Om u de gelegenheid te geven het object van binnen te bekijken hebben wij twee kijkdagen gepland, u kunt zich via ons aanmelden voor één van de kijkdagen: 13 mei 2022 of 18 mei 2022. Meldt u zich bij ons aan als u zich wilt inschrijven voor één van de kijkdagen. We werken in tijdsloten.