Velp | Willemsen makelaar Arnhem en Rheden
bolletjes

Een rijke geschiedenis

Velp

Velp | Willemsen makelaar Arnhem en Rheden Velp | Willemsen makelaar Arnhem en Rheden Velp | Willemsen makelaar Arnhem en Rheden

Waar cultuur, historie en natuur samenkomen

Willemsen makelaars

Velp was vroeger hoofdzakelijk een agrarisch gebied. Het dorp maakt deel uit van gemeente Rheden en bezit bijna de helft van de inwoners van de hele gemeente Rheden. Sinds het midden van de negentiende eeuw is het dorp gegroeid. Velp-Noord stond vooral bekend om de grote villa’s. Oude landgoederen verdwenen hierdoor. Ook in Velp-Zuid veranderde het een en ander. Nieuwe woonwijken werden aangelegd voor vooral de arbeidersklasse. Het verschil tussen noord en zuid werd hierdoor zichtbaar.

Het karakteristieke Velp staat onder andere bekend om de Hoofdstraat; dit is de winkelstraat in het hart van het dorp. Daarnaast kent het vele karakteristieke, historische gebouwen als De Oude Jan; zonder twijfel de oudste kerk van Velp en Kasteel Biljoen.

bolletjes

WILLEMSEN MAKELAARS HELPT U VERDER

Wonen in Velp?

Wilt u meer informatie over wonen in Velp? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?