De Steeg | Willemsen makelaar Arnhem & Rheden
bolletjes

Een kleine plaats met groots plezier

De Steeg

De Steeg | Willemsen makelaar Arnhem & Rheden De Steeg | Willemsen makelaar Arnhem & Rheden De Steeg | Willemsen makelaar Arnhem & Rheden

Geografisch middelpunt van gemeente Rheden

Willemsen makelaars

De Steeg is een klein dorp gelegen in de gemeente Rheden en vormt het middelpunt van de gemeente. Deze bijzondere plaats telt vandaag de dag ongeveer 1000 inwoners. Het dorp ontwikkelde zich vanaf de 19e eeuw tot een woon- en vakantiedorp met villa’s en buitenverblijven. Het heeft een groot aantal rijks- en gemeentelijke monumenten. Aan de noordzijde van de spoorlijn is een opvallend woonmonument ‘Het strooien dorp’. Dit bestaat uit 16 aan elkaar gebouwde woningen met een strooien dak.

Naast kasteel Middachten staan er in De Steeg nog enkele beeldbepalende gebouwen, zoals het huis Rhederoord, het gebouw Rhederpark. De oudere huizen in De Steeg kenmerken zich door de ramen die zijn voorzien van luiken met de kleuren van kasteel Middachten: rood en wit. Dit geldt eveneens voor de in de uitgestrekte Havikerwaard gelegen boerderijen, die deel uit maken van de bij het kasteel Middachten behorende landerijen.

bolletjes

WILLEMSEN MAKELAARS HELPT U VERDER

Meer weten over De Steeg?

Wilt u meer informatie over wonen in De Steeg? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging? Dan helpen wij u graag!

De Steeg | Willemsen makelaar Arnhem & Rheden