Sint Marten / Sonsbeek | Willemsen makelaar Arnhem
bolletjes

Sfeervolle en aangename uitstraling

St. Marten / Sonsbeek-Zuid

Sint Marten / Sonsbeek | Willemsen makelaar Arnhem Sint Marten / Sonsbeek | Willemsen makelaar Arnhem Sint Marten / Sonsbeek | Willemsen makelaar Arnhem

Geliefde buurt in het
noorden van Arnhem

Willemsen makelaars

Een van de meest geliefde buurten van Arnhem bevindt zich in het Noorden van Arnhem. De wijk Sint Marten ontstond begin 1900 vanwege de groei van het aantal inwoners. Om het aantal inwoners op te vangen, komen er huizen bij buiten de singels. Terwijl de eerste huizen het licht zien, start ook de bouw van de Burgemeesterwijk en Transvaalbuurt. Beide buurten krijgen een chique karakter, terwijl Sint Marten daarentegen meer een typische arbeiderswijk is. Dit doet echter niets af aan de sfeervolle en aangename uitstraling. De smalle straatjes met verschillende gevels geven de buurt een glansrijk aanzien.

De wijk grenst aan Park Sonsbeek en is niet ver verwijderd van het stadscentrum. De wijk wordt omringd door straten als de Apeldoornseweg, de Sloetstraat, de Hommelseweg en Sonsbeeksingel. Door de jaren heen heeft de wijk steeds meer horeca- en speciaalzaken erbij gekregen. Ook sociale voorzieningen als onderwijs, zorg en welzijn en een goede verbinding met het openbaar vervoer ontbreken niet.

Wie in Sint Marten of Sonsbeek Zuid terecht komt, geniet van karakteristieke boven- en benedenwoningen met kleine voortuintjes en/of appartementen. Het is zelfs mogelijk om te wonen in een gerenoveerde kerk. Een parel midden in de stad.

bolletjes

ROY ZEGT

"Loop vanaf Sint Marten naar Sonsbeek en las daar een stop in om te genieten van een drankje bij een van de horecagelegenheden."

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of ons beschikbare aanbod? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?

Willemsen makelaars | Nieuwbouw voor ontwikkelaars Sint Marten / Sonsbeek | Willemsen makelaar Arnhem