Presikhaaf | Willemsen makelaar Arnhem
bolletjes

Modale woonwijk voorzien van veel groen

Presikhaaf

Presikhaaf | Willemsen makelaar Arnhem Presikhaaf | Willemsen makelaar Arnhem Presikhaaf | Willemsen makelaar Arnhem

Water, groen en veel
voorzieningen

Willemsen makelaars

De eerste wijk die in Arnhem Noord uitbreidde is Presikhaaf. Al in de jaren dertig was er dringend behoefte aan arbeiderswoningen, maar het duurde nog bijna twintig jaar voordat de eerste woningen er kwamen. Doordat het gebied een gunstige ligging heeft vanwege de doorgaande route van de binnenstad van Arnhem naar Velp, werd dit de aangewezen plek voor nieuwe woningen. Zo ontstond er begin jaren ’60 een divers woningaanbod en kwam het winkelcentrum tot stand. Arnhem had hierdoor als een van de eerste gemeenten een winkelcentrum.

Afgelopen jaren is de wijk aan verandering onderhevig. Oude woningen werden afgebroken en maakten plaats voor nieuwbouw. Hedendaags is Presikhaaf dan ook een modale woonwijk, voorzien van water, groen en veel verschillende voorzieningen. Van scholen voor jong en oud, kinderopvangmogelijkheden, een groot aantal speeltuinen tot aan sportfaciliteiten en NS Station Presikhaaf. Tussen het winkelcentrum en het station ligt Park Presikhaaf. In dit park vindt men onder meer de stadsboerderij en een heemtuin.

Ook bevindt er zich een evenemententerrein dat omgeven wordt door heuvels die als tribune fungeren. Naast jaarlijkse grote evenementen worden er ook kleinschalige activiteiten georganiseerd door onder andere buurtbewoners.

bolletjes

NICOLE ZEGT

"Tussen het winkelcentrum en het station ligt Park Presikhaaf. In dit park vindt men onder meer de stadsboerderij en een heemtuin. Vanuit de wijk Presikhaaf bent u ook zo in Velp, dit ligt er vlak naast."

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of ons beschikbare aanbod? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?

Presikhaaf | Willemsen makelaar Arnhem