Monnikenhuizen | Willemsen makelaar Arnhem
bolletjes

Florissante wijk met prachtig uitzicht

Monnikenhuizen

Monnikenhuizen | Willemsen makelaar Arnhem Monnikenhuizen | Willemsen makelaar Arnhem Monnikenhuizen | Willemsen makelaar Arnhem

Jonge woonwijk met eigentijds karakter

Willemsen makelaars

De wijk Monnikenhuizen dankt zijn naam aan het Karthuizer klooster dat eind van de middeleeuwen in deze wijk heeft gestaan. Deze florissante wijk is gelegen op de heuvel Hoogte 80 en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De wijk is relatief jong en de meeste woningen dateren uit de jaren ’50 en ’60. Wel hebben ze allen een eigen karakter. Tegenwoordig is de wijk ook een groot aantal nieuwbouwhuizen rijker. Zo is het oude Vitesse stadion omgebouwd tot woonplek.

Monnikenhuizen is een wijk waar u heerlijk kunt wandelen en cultuur en historie kunt opsnuiven. Vlakbij Hoogte 80 ligt namelijk de Saksen Weimar Kazerne. Waar dit vroeger diende als plek voor militairen is het tegenwoordig een verzorgingstehuis voor ouderen. Wel is het nog steeds mogelijk om de karakteristieke oude poort in al haar glorie te bekijken. Vanaf de kazerne loopt u overigens ook zo Park Klarenbeek in. Park Klarenbeek is het eerste stadspark van Arnhem en is een van de oudste landgoederen. Het park hoorde vroeger bij het zogenoemde Karthuizer klooster.

Naast de eeuwenoude historische bebouwing biedt de wijk ook sportfaciliteiten zoals atletiekvereniging Ciko ’66 en sportpark Valkenhuizen, onderwijsmogelijkheden en restaurant de Steenen Tafel, gelegen in het bos. De belangrijkste uitvalswegen vanaf hier zijn de N784 en de A12.

bolletjes

MARTIJN ZEGT

"Monnikenhuizen is een wijk waar u heerlijk kunt wandelen en cultuur en historie kunt opsnuiven. Waar nieuw Monnikenhuizen is gebouwd stond eerst het voormalig Vitesseterrein."

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of ons beschikbare aanbod? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?