Heijenoord en Lombok | Willemsen makelaar Arnhem
bolletjes

Charmante hofjes en woningen

Heijenoord en Lombok

Heijenoord en Lombok | Willemsen makelaar Arnhem Heijenoord en Lombok | Willemsen makelaar Arnhem Heijenoord en Lombok | Willemsen makelaar Arnhem

Een unieke combinatie tussen rust en het stadse

Willemsen makelaars

Heijenoord en Lombok worden veelal als een wijk genoemd vanwege de gezamenlijke sfeer en identiteit. Dit gebied bestaat echter uit verschillende los van elkaar staande woonbuurten. Een van de meest bekende buurten in deze wijk is Heijenoord. Opgebouwd in de jaren ’30 bestaande uit vooral eengezinswoningen en charmante hofjes. Een ideale plek voor gezinnen die houden van het stadse, maar ook gaan voor rust. Dit geldt eveneens voor de buurt Lombok. De buurt is vooral te herkennen aan haar aantrekkelijke omgeving met arbeiderswoningen van ruim honderd jaar oud. Niet zo gek dat eenpersoonshuishoudens zich hier graag vestigen.

Kenmerkend voor deze wijk is de bereikbaarheid. Het centraal station is zeer goed bereikbaar, het spoor loopt zelfs door de wijk heen. Ook liggen de uitvalswegen de N224 en N225 op nabije afstand. Aan andere voorzieningen ontbreekt het ook niet; langs de Amsterdamseweg en Brouwerijweg kan iedereen terecht voor dagelijkse boodschappen. Er zijn volop speelmogelijkheden voor kinderen, de binnenstad is dichtbij en natuurgebied Mariëndaal ligt om de hoek. Een schitterende stuk natuur waarin je heerlijk kunt wandelen en genieten van rust en vogels.

Heijenoord is een zeer veelzijdige wijk met volop drukte en activiteiten in het zuidelijke deel. Naarmate u meer noordelijk trekt, wordt het rustiger en begeeft u zich zo middenin de natuur.

bolletjes

AYESHA ZEGT

"Midden in de wijk staat de Koepelgevangenis. Een monumentaal pand dat voor sportieve- of culturele activiteiten wordt gebruikt."

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of over ons beschikbare aanbod? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?

Heijenoord en Lombok | Willemsen makelaar Arnhem