Burgemeesterwijk en Hoogkamp | Willemsen makelaars Arnhem
bolletjes

Karakteristiek en idyllisch

Burgemeesterwijk en Hoogkamp

Burgemeesterwijk en Hoogkamp | Willemsen makelaars Arnhem Burgemeesterwijk en Hoogkamp | Willemsen makelaars Arnhem Burgemeesterwijk en Hoogkamp | Willemsen makelaars Arnhem

Idyllische woonwijk in de groene heuvels

Willemsen makelaars

Eind 19e eeuw kreeg Arnhem er twee prachtige wijken bij namelijk de Burgemeesterwijk en Hoogkamp. De wijken zijn gebouwd op een idyllisch heuvelachtig terrein met veel groen en liggen midden tussen de stadsparken. De woonbuurten in de Burgemeesterwijk zijn ruim opgezet en de huizen zijn te herkennen aan haar karakteristieke herenhuizen met exclusieve architectuur. De Hoogkamp is een rustige wijk met vele ruime huizen uit de jaren ’30, ’40 en ’50. Het is alleen al een feest om door de wijk te wandelen. De mooie straten met hoge bomen geven een prachtig straatbeeld weer.

De Burgemeesterwijk is al jaren een zeer geliefde buurt. Allereerst vanwege de unieke ligging, maar ook vanwege het spectaculaire uitzicht op Sonsbeek en de schilderachtige straten met bijzondere huizen. Het is dan ook een populaire buurt voor gezinnen. Ook omdat alle voorzieningen direct in de buurt zijn. De Hoogkamp bestaat uit buurten: de Gulden Bodem, Sterrenberg en Hoogkamp. Door deze drie rustige woonbuurten loopt een grote verbindingsweg: de Bakenbergseweg. Deze weg zorgt voor een zeer goede bereikbaarheid en verbinding naar onder andere de binnenstad van Arnhem en naar de natuurgebieden aan de buitenrand.

De Burgemeesterswijk en Hoogkamp hebben veel goede voorzieningen die verspreid liggen over het gebied. Aan de Van Lawick van Pabststraat en aan de Amsterdamseweg zijn winkelconcentraties te vinden. Daarnaast is het alleen al een feest om door de wijk te wandelen. De mooie straten met hoge bomen geven een prachtig straatbeeld weer.

bolletjes

LARISSA ZEGT

"Vanaf de uitkijktoren Belvédère in Park Sonsbeek heeft u prachtig uitzicht over onder andere de Burgermeesterswijk. De moeite waard om de toren te beklimmen."

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of ons beschikbare aanbod? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?

Larissa Crum makelaar