Arnhemse Broek | Willemsen makelaars Arnhem
bolletjes

Veelzijdig en multicultureel

Arnhemse Broek

Arnhemse Broek | Willemsen makelaars Arnhem Arnhemse Broek | Willemsen makelaars Arnhem

Volksbuurt met de allure
van het oude Arnhem

Willemsen makelaars

Het Arnhemse Broek, ook wel Het Broek is een wijk dat gelegen is tussen de binnenstad, het Spijkerkwartier, Presikhaaf en de Nederrijn. Al in de Middeleeuwen werd het gebied gebruikt voor industrie en stonden hier grote steenovens. Door de jaren heen bleef het gebied zijn industriële functie behouden en kwamen er steeds meer fabrieken bij. Pas in de jaren 20 van de vorige eeuw werd de wijk aangewezen als mogelijk woongebied en werden de eerste huizen gebouwd. Hiervoor diende de grond te worden opgehoogd en egaal gemaakt.

Zo ontstonden er in deze wijk veel jaren ‘30 arbeiders- en boven- en benedenwoningen verdeeld over de buurten Arnhemse Broek, Van Verschuerbuurt, bij de John Frostbrug en het Statenkwartier. De buurten ademen nog steeds de allure van het oude Arnhem. Afgelopen jaren ondergingen de wijk een grootschalige herstructurering waarbij veel van de oude woningen werden gesloopt en opnieuw werden gebouwd. Hierdoor ontstonden er twee nieuwe buurten: De Rietlanden en Broekhoven.

Arnhemse Broek is een veelzijdige en multiculturele wijk waar veel culturele activiteiten en evenementen plaatsvinden. Ook kenmerkt de wijk zich door haar bijzondere monumenten als het Verschuerplein, diverse woningen aan de Rietgrachtstraat en de PGEM-gebouwen. Het centrum is nabijgelegen en hierdoor zijn alle faciliteiten nabij zoals de uitvalswegen naar de N225 en de N325.

bolletjes

MELANIE ZEGT

"Bezoek in het Arnhemse Broek eens het Verschuerplein. Dit karakteristieke plein is tevens een monument en de moeite waard om te bekijken."

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of ons beschikbare aanbod? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?

Arnhemse Broek | Willemsen makelaars Arnhem