Alteveer | Willemsen makelaars Arnhem
bolletjes

Unieke groene plek

Alteveer en Cranevelt

Alteveer | Willemsen makelaars Arnhem Alteveer | Willemsen makelaars Arnhem

Unieke plek in een parkachtige omgeving

Willemsen makelaars

De wijk Alteveer en Cranevelt, ook wel Craneveer genoemd, ligt in het noorden van Arnhem en is omringd door groen. Waar Alteveer in de jaren ’30 werd opgezet, werd Cranevelt pas in de jaren ’60 gebouwd. Beide buurten zijn gelegen tussen twee prachtige parken, namelijk Park Sonsbeek en Park Zypendaal. Deze wijk is een unieke plek met glooiende bospaden en een parkachtige omgeving waar volop gelegenheid is om te wandelen en recreëren.

Tot de wijk behoren ook de buurten Hazegrietje en Sonsbeek Noord. Zodra u door deze buurten loopt, komt u statige villa’s tegen die zijn gebouwd in een heuvelachtig en groene omgeving. In deze kindvriendelijke wijk is Openluchtzwembad Klarenbeek een ideale uitvalsbasis voor een gezellige middag. Voor uw dagelijkse boodschappen en de zorg, kunt u terecht bij de kleine winkelcentra en diverse zorgvoorzieningen. Ziekenhuis Rijnstate is hier onderdeel van.

Het sportveld in Cranevelt wordt iedere winter omgetoverd tot een schaatsbaan zodat er ook in de winter genoeg vertier is. Om de wijk in balans te houden, worden de buurten voorzien van nieuwbouwwoningen.

bolletjes

ILSE ZEGT

"In de winter wordt sportveld Cranevelt omgetoverd tot een schaatsbaan en in de zomer kunt u er skeeleren."

bolletjes

CONTACT

Meer weten over deze wijk?

Wilt u meer informatie over wonen in deze wijk of ons beschikbare aanbod? Of wilt u graag vrijblijvend sparren met één van onze makelaars over uw woonuitdaging?

Alteveer | Willemsen makelaars Arnhem