bolletjes

Nieuws

Vergroot uw kans op een nieuwbouwwoning

U bent op zoek naar een nieuwe woning. Om precies te zijn een nieuwbouwwoning. Echter, hoe maakt u het meeste kans op een dergelijke woning? Willemsen makelaars geeft u graag een aantal tips om het (nieuwbouw)huis van uw dromen te bemachtigen.

Artikel geschreven op 14 maart 2022

Het is allereerst van belang om vroegtijdig te oriënteren op een nieuwbouwproject. Speur het internet af en bekijk projectwebsites. Onderzoek of de projecten bij u passen. Heeft u interesse? Meld u dan aan via de projectwebsite. Vanaf dat moment wordt u op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen omtrent het project.

Aanmelden of inschrijven?

Aanmelden voor een project is net even anders dan inschrijven voor een project. Door u aan te melden, blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en ontvangt u periodiek een nieuwsbrief. Inschrijven op één of meerdere woningen kan vanaf de start verkoop door een (digitaal) inschrijfformulier in te vullen. Hier kunt u onder andere aangeven welke bouwnummers uw voorkeur hebben. Zodra u een bevestiging heeft ontvangen van uw inschrijving, bent u officieel in de race voor een woning.

Financiële check

Zorg dat u weet, voordat u verder in het proces komt, wat uw financiële mogelijkheden zijn. Plan bijvoorbeeld alvast een oriënterend gesprek in met een financieel adviseur. Willemsen makelaars werkt met een onafhankelijke, maar in-house hypotheekadviseur; Het Hypotheekhuis. Zij kunnen samen met u kijken naar wat u kunt lenen en wat de maandlasten worden.

Met een financiële check maakt u vaak meer kans bij de inschrijving van het project. Bij veel projecten dien je een financiële check bij je inschrijving toe te voegen. Met een financiële check krijgt een projectontwikkelaar meer zekerheid dat u de nieuwbouwwoning ook echt kunt betalen.  Zorg er dus voor dat u deze financiële check tijdig in huis heeft.

Woning verkopen

Heeft u een eigen woning? Dan is het belangrijk om te weten of u eventuele overwaarde heeft welke u kunt benutten bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Wilt u weten of én hoeveel overwaarde u heeft? Denk er dan alvast aan om een verkoopmakelaar langs te laten komen. Onze makelaars helpen u graag met een waarde indicatie. Deze kunt u ook gebruiken voor de financiële check.

Service tool

Wist u trouwens dat wij een nieuwe service tool ‘Willemsen makelaars volgt uw woning’ hebben? Dankzij onder andere deze tool gaat u met een goed gevoel de bouwperiode van uw nieuwbouwwoning in. Één van onze specialisten komt bij u langs op het moment dat u uw nieuwbouwwoning aankoopt. Samen met u wordt de waarde van uw (huidige) woning besproken en krijgt u tips en tricks over hoe u het meeste uit de verkoop haalt. Na het gesprek maakt Willemsen makelaars achter de schermen de aanmelding compleet voorzien van professionele foto’s, plattegronden, teksten etc.

Gedurende de bouwperiode van uw nieuwbouwwoning krijgt u ieder kwartaal een update over onder andere de waarde van uw woning. Omdat we alles klaar hebben staan, kunnen we op ieder gewenst moment – of dat nou is vanwege de waardeontwikkeling, bouwsnelheid van uw nieuwe woning of vanwege het seizoen – starten met de verkoop.

Interesse?

Overweegt u om een nieuwbouwwoning te kopen, maar heeft u vragen over hoe een nieuwbouwproces gaat? Onze specialisten helpen u daar graag mee. Aankomende periode komen er een groot aantal nieuwe projecten aan. Houd onze website en social mediakanalen in de gaten.

Willemsen makelaars helpt u ook graag met al uw vragen betreft bestaande bouw, aankoop, bedrijfsmatig vastgoed, verhuur of taxaties. Voor meer informatie, neem contact met ons op via 026 – 445 27 51 of info@willemsen.nl.

bolletjes

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief