bolletjes

Nieuws

Maandelijks minder hypotheekrente betalen?

Het zal niemand zijn ontgaan; de woningmarkt is oververhit. We hebben te maken met de grootste prijsstijging sinds 1995. Uit de kwartaalcijfers van de NVM blijkt dat deze prijsstijgingen voortkomen uit de toegenomen schaarste en een stijgend percentage overbiedingen op woningen. Dit betekent niet alleen dat de woningen die in verkoop staan in prijs stijgen, maar ook uw woning is in deze huidige woningmarkt meer waard geworden. En dat kan gunstig uitpakken voor uw maandlasten.

Artikel geschreven op 15 juli 2021

Door de stijging van de waarde van uw woning komt u mogelijk in aanmerking voor een maandelijkse korting op uw hypotheekrente - ook wel een verlaging van de risico-opslag genoemd. Als de schuld van uw woning minder wordt door aflossing of door stijging van de woningwaarde – wat nu vooral het geval is – dan wordt het risico voor de bank kleiner. Daarmee kan de risico-opslag omlaag. Met die verlaging kunt u direct maandelijks besparen op uw hypotheekrente!

Let op: Heeft u een woning met NHG-garantie? Dan gaat dit verhaal helaas niet op. Met de Nationale Hypotheek Garantie betaalt u namelijk geen risico-opslag en zit u sowieso goed.

Onze taxateur Monique van der Bend vertelt

“Ik merk dat er de laatste tijd meer vraag is naar de zogenoemde risico-opslag en help u dan ook graag in kaart te brengen of u ook kunt besparen. Heeft u recht op de verlaging van uw risico-opslag? Dan hoeft u enkel een recent taxatierapport aan te leveren bij uw geldverstrekker; welke ik natuurlijk graag voor u verzorg.

Als u het rapport voor 1 oktober 2021 op laat stellen, valt u nog onder de voorwaarden van het oude taxatierapport en betaalt u het huidige tarief. Vanaf 1 oktober gaat het nieuwe taxatiemodel in, waarbij ook de tarieven zullen worden verhoogd.”

Ook besparen op uw maandlasten? Neem contact met mij op.

Wilt u nog meer weten over de risico-opslag of wat onze taxateur Monique van der Bend voor u kan betekenen? Neemt u dan contact met ons op via 026 - 445 27 51 of stuur een mail naar m.vanderbend@willemsen.nl.

bolletjes

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief