bolletjes

Nieuws

Focus op verruiming woningaanbod

Het aanbod te koop staande woningen in Nederland is opnieuw afgenomen. Dit blijkt uit de woningmarktcijfers van het vierde kwartaal 2021 van de NVM. De cijfers voor de regio Arnhem liggen in lijn met het landelijke gemiddelde.

Artikel geschreven op 13 januari 2022

Het totale aantal transacties in de gemeente Arnhem daalde met 30,7% naar nu 361 woningen, waarbij de appartementen en tussenwoningen de meest verkochte woningtypen zijn met een aandeel van in totaal 71%. De gemiddelde transactieprijs steeg in de gemeente Arnhem met 22,6% naar nu € 373.000,-, waarbij er een opvallende stijging van maar liefst 40% bij de vrijstaande woningen te zien was. Voor dit woningtype betaalde men gemiddeld € 1.065.000,-. Aan alle verkochte woningen in het 4e kwartaal werd gemiddeld 10,2% meer betaald dan de vraagprijs. En door de onverminderd overspannen woningmarkt werd ruim 84% van de verkochte woningen boven de vraagprijs verkocht bij een gemiddelde verkooptijd van 23 dagen.

De woningmarkt is in de gemeente Arnhem, in vergelijking met een jaar terug, onverminderd krap met een krapte-indicator van 1,6.

Deze krapte wordt veroorzaakt door de sterke afname van het nieuwe en lopende aanbod in relatie tot het aantal transacties. Deze schaarste aan woningen geldt voor alle vijf woningtypen, ook bij de vrijstaande woningen in deze regio is sprake van een krappe markt.

bolletjes

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief