bolletjes

Nieuws

Een buitenkans op een Buitenplaats

Start jouw onderneming midden in het groen, op 10 minuten van de binnenstad van Arnhem. Van ambachtelijke bakkerij tot B&B, van flexwerkplek tot proeflokaal en van theetuin tot brouwerij. Hier is alles mogelijk.

Stel je voor. Je huis staat midden in de natuur, de Hoge Veluwe is je achtertuin en het gezellige stadscentrum is nog steeds op fietsafstand. Aan je woning grenst een prachtig, ruim bedrijfspand, waar je je creativiteit helemaal de vrije loop kunt laten. Want welke onderneming je daar begint, dat is aan jou! Van ambachtelijke bakkerij tot B&B, van flexwerkplek tot proeflokaal en van theetuin tot brouwerij. Hier is alles mogelijk.

Maar, first things first. Want waar is deze parel te vinden? Net buiten Arnhem, aan de voet van Nationaal Park de Hoge Veluwe, vind je Buitenplaats Koningsweg. Een bijzonder gebied dat de afgelopen tien jaar is ontwikkeld van voormalig militair terrein tot culturele ‘community’. Met een gevarieerde groep bewoners en waar vrijheid centraal staat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten Duitse bezetters hier de dienst uit, nu doen en creatieve ondernemers en natuurzoekers dat. Op Buitenplaats Koningsweg wordt gewerkt, gewoond, maar voornamelijk geleefd. Midden in het groen en in alle rust. Een plek die is gevormd door de geschiedenis, maar bedoeld is om te leven in het nu.

Midden op de Buitenplaats vind je een bedrijfsruimte met horecabestemming. Vanuit de aangrenzende woning kijk je uit over het groen. Je hoort vaak dat mogelijkheden eindeloos zijn, maar ook in dit geval is daar niets aan gelogen. Het pand bevindt zich namelijk op een fantastische locatie aan het Radarpad 25. De Veluwe is, vanzelfsprekend, één van de populairste vakantiebestemmingen in Nederland en trekt jaarlijks zo’n 2 miljoen toeristen aan. Onder andere sportieve vakantiegangers die graag fietsen, wandelen of steppen door de indrukwekkende natuur. Sommigen daarvan overnachten zelfs op de Buitenplaats in één van de follies; recreatiewoningen met een bijzondere architectuur die mens of dier op een bepaalde manier voor de gek houden. Omdat niets is wat het lijkt, volgens het motto van de Buitenplaats.

Een buitenkans op een buitenplaats

Maar niet alleen toeristen, ook locals begeven zich graag in het groen rondom de stad. De Veluwe – en dus ook Buitenplaats Koningsweg – is een gewilde plek om bijeen te komen voor zowel particulieren als bedrijven. Even ‘ontsnappen’ aan de drukte van de stad is dan ook nergens zo eenvoudig als in Arnhem.

Dus welke onderneming begin je dan op zo’n bijzondere plek? De locatie en het pand lenen zich voor meer dan je kunt verzinnen. Een seizoensonderneming of juist het hele jaar rond. Begin een actieve hotspot waar sportievelingen hun tocht op de Veluwe kunnen starten. Een gezellige B&B die ook als aanspreekpunt – en ontbijtservice – fungeert voor vakantiegangers in de follies. Een winkeltje met ambachtelijke producten uit de regio en heerlijke koffie op het terras. Een proeflokaal met groente en kruiden uit de gezamenlijke moestuin. Een flexwerkplek in de natuur voor zzp’ers. Een brouwerij met lokaal bier. Een eigen atelier, natuurcentrum of fotostudio. En dan hebben we het nog niet eens over het verhuren van vergaderruimtes of het organiseren van creatieve workshops, kooklessen of evenementen als een openluchtbioscoop, retraites of markten.

Zoals de huidige bewoners terecht stellen: ‘Hier voelt het alsof je altijd op vakantie bent, hoe hard je ook werkt’. Kortom, een groenere locatie met zoveel vrijheid om te creëren en te ondernemen wat jij wilt, vind je niet snel. Een buitenkans op een Buitenplaats, dus.

Laten jouw gedachten deze unieke locatie niet meer los? Dat begrijpen we maar al te goed. Willemsen makelaars denkt daarom graag met je mee over het horecaconcept en de aankoop van het pand. Neem contact met ons op of plan een bezichtiging in.

bolletjes

EEN BUITENKANS OP EEN BUITENPLAATS

Plan direct een bezichtiging